Съд в управляваната от военните Мианмар осъди свалената от власт бивша

...
Съд в управляваната от военните Мианмар осъди свалената от власт бивша
Коментари Харесай

Осъдиха свалената лидерка на Мианмар по още две обвинения за корупция

Съд в ръководената от военните Мианмар осъди свалената от власт някогашна лидерка на страната Аун Сан Су Чжи по още две обвинявания за корупция, предава Българска телеграфна агенция. Тя получи още две тригодишни присъди затвор, които ще изтърпи по едно и също време. Така Су Чжи ще би трябвало да прекара в пандиза общо 26 години. 

 

77-годишната някогашна лидерка беше арестувана на 1 февруари 2021 година, когато военните направиха прелом и смъкнаха законно определеното държавно управление. Су Чжи отхвърли обвиняванията против нея по настоящето дело за приемане на рушвет от 550 000 $ от Маунг Вейк - магнат, наказан преди няколко години за наркотрафик.

 

Нейни последователи, както и самостоятелни анализатори споделят, че всички обвинявания против нея са с политически претекстове и са опит тя да бъде дискредитирана, с което да се легитимира завземането на властта от военните и да се попречи на някогашната лидерка да вземе присъединяване в идващите избори. Те евентуално ще бъдат създадени през 2023 година

 

За днешната присъда против Су Чжи заяви представител на правосъдната власт. Той поиска да остане неизвестен, с цел да не бъде осъден от управляващите. Според него се чака през идващите дни юристите на някогашната лидерка да апелират присъдата.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР